Tutireceptek.hu fejléc

Sült hal lime-mal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 evôkanál olívaolaj
1 evôkanál vaj
3 lime, meghámozva, felszeletelve
2 evôkanál friss, egész zsályalevél
4×185 g fehér hal, pl. tôkehal
tengeri só és ôrölt fekete bors

Elkészítés:
Az olajat és a vajat egy nagy serpenyôben közepes lángon felforrósítjuk. Beletesszük a lime-szeleteket, és 1 perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk. Rászórjuk a zsályaleveleket, és még egy percig sütjük, azután kiszedjük a lime-ot és a zsályát is. A halat tesszük a serpenyôbe, és 3 percig sütjük, míg megpuhul. Megszórjuk sóval, borssal. A zsályalevelekkel, lime-szeletekkel díszítve és ropogós burgonyával körítve kínáljuk. Négy adag lesz belôle.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros hal » Zöldséges halpüréleves » Sajtos-gombás halfilé » Lazac gyorsan
» Fokhagymás rák » Tengerihal fokhagymásan » Tonhalas szendvicstorta » Tonhal babbal
» Sült tengeri hal hagymaágyon » Fekete kagyló almaborban » Floridai halszeletek » Diétás pisztráng
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Finom harcsa » Busa burgonyával » Cukkinis lecsós ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.