Tutireceptek.hu fejléc

Sült hal uborkaszósszal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- 30 dkg mélyhűtött tengeri hal
- fél citrom leve
- 1 ecetes uborka
- 2 dkg margarin
- 2 e.k. joghurt
- 2 e.k. csípős mustár,
- fehér bors, só
- 25 dkg vegyes zöldség

Elkészítés:
A halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. A halat lecsepegtetjük, szárazra töröljük, sóval, őrölt borssal beszórjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és az előmelegített sütőben közepes hőfokon 15 percig pároljuk. Amíg a hal párolódik, egy tlkában összekeverjük a joghurtot, mustárt és a reszelt uborkát. A halat kivesszük a sütőből, megkenjük a masszával, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Grillezett zöldségekkel tálaljuk.

Tanácsok:
90 napos diéta fehérje napjára kiváló!


A receptet beküldte: Mocori


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hekk sütőben » Toszkán saláta » Lazac gyorsan » Csuka káposztásan
» Halas csusza » Pontyderék lengyelesen » Párolt ördöghal » Francia fűszeres halfőzelék
» Koktélrák spárgával » Hal burgonyabundában » Görög paradicsomos hal » Tepsiben sült kárász
» Rák tojásmártásban » Süllő mandulamártással » Fokhagymás-fűszeres lazac » Tengeri frittata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.