| Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval receptHúsételek Hozzávalók: 4db kacsacomb 30dkg kimagozott meggy (befőtt is lehet) 1dl vörös bor (én félédessel szoktam) 2dkg vaj egy fej fokhagyma kevés citromlé só morzsolt kakukkfű cukor őrölt fahéj kevés liszt vagy étkezési keményítő Elkészítés: Az alaposan megtisztított kacsacombokat enyhén besózom és bedörzsölöm a kakukkfűvel. A bőre alá szeletelt fokhagymát szúrkálok. Forró sütőben,először alufólia alatt megpárolom,(kb.egy óra)aztán fólia nélkül gyakran locsolgatva aranysárgára sütöm. A meggyraguhoz elég pár perc.A megmosott és kimagozott meggyet a felhevített vajon átforgatom,cukorral,fahéjjal,kevés citromlével és a vörösborral ízesítem.Összeforralom és kevés étkezési keményítővel v.liszttel besűrítem egy picit. Tanácsok: A kacsacomb miatt nem tartozik az olcsó kaják közé,de úgyanígy meg lehet csinálni,csirke vagy pulykacombból is. Én leginkább burgonyapürével szeretem,de nagyon finom sültburgonyával is. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: gabszi11 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |