Tutireceptek.hu fejléc

Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4db kacsacomb
30dkg kimagozott meggy (befőtt is lehet)
1dl vörös bor (én félédessel szoktam)
2dkg vaj
egy fej fokhagyma
kevés citromlé

morzsolt kakukkfű
cukor
őrölt fahéj
kevés liszt vagy étkezési keményítő

Elkészítés:
Az alaposan megtisztított kacsacombokat enyhén besózom és bedörzsölöm a kakukkfűvel.
A bőre alá szeletelt fokhagymát szúrkálok.
Forró sütőben,először alufólia alatt megpárolom,(kb.egy óra)aztán fólia nélkül gyakran locsolgatva aranysárgára sütöm.
A meggyraguhoz elég pár perc.A megmosott és kimagozott meggyet a felhevített vajon átforgatom,cukorral,fahéjjal,kevés citromlével és a vörösborral ízesítem.Összeforralom és kevés étkezési keményítővel v.liszttel besűrítem egy picit.

Tanácsok:
A kacsacomb miatt nem tartozik az olcsó kaják közé,de úgyanígy meg lehet csinálni,csirke vagy pulykacombból is.
Én leginkább burgonyapürével szeretem,de nagyon finom sültburgonyával is.

Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: gabszi11


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas mézes teasütemény » Almás-fahéjas piskóta » Fahéjas forró csoki » Fahéjas isler
» Fahéjas csigák » Fahéjas torta » Fahéjas likőr » Fahéjas tekercs mázzal
» Fahéjas túrógombóc » Almás-fahéjas zabkása » Almás-fahéjas frissítő » Almás pite (fahéjas)
» Fahéjas zsemle » Meggyes pite - fahéjas » Mézes-fahéjas csirke » Kacsacomb extra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.