Tutireceptek.hu fejléc

Sült krumplikása recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1700 g krumpli (kockákra vágva)
5 ek liszt (daraliszt)
50 g zsír

2 közepes fej hagyma

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és kb 20 perc alatt puhára főzzük.

A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel vagy botmixerrel) és hozzáadjuk a lisztet. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan keverve besűrítjük.

Zsírral kikent sütőformába tesszük és forró sütőben kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Ropogósra sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 101 kcal
Szénhidráttartalom: 17 gramm
Zsírtartalom: 3 gramm

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplikása » Lecsós rakott burgonya » Kacsamell sajttal, almával » Csirkés csusza
» Kása-másképp pisti-módra » Baconbe tekert burgonya » Cékla rizottó" » Magyaros egytál
» Dauphine burgonya » Rakott savanyúkáposzta » Töltött kínai kel » Fitt rakott káposzta
» Tökös rakottas » Gőzgombóc mikróban » Sült csirke rizzsel főzve » Hagymás mustáros tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.