Tutireceptek.hu fejléc

Sült lazac cukkíni mártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
40dkg lazac filé, bőr nélkül
olíva olaj
0,5 evőkanál borecet,
1 kávéskanál Dijon mustár,
1 maréknyi koriander,
petrezselyem,
vöröshagyma,
1 közepes cukkíni
pirospaprika,
oregano,
citrom,

Elkészítés:
Egy kis tálkában összekeverjük a fűszereket és egy csipet sót. Beleforgatjuk a lazacszeleteket. Serpenyőben forró olajon közepes lángon megsütjük mindkét oldalát. Ezután tepsibe tesszük és előmelegített sütőben sütjük míg finom puha nem lesz. Közben a hagymát és a cukkínit felkockázzuk és a petrezselymet felaprítjuk. Olajon a hagymát és a cukkínit puhára (szinte pépesre) sütjük, hozzáadjuk a mustárt és a borecetet, majd a legvégén a petrezselymet. Facsarhatunk bele citromlevet is, még pikánsabb lesz (vagy akár a lazacot is meglocsolhatjuk vele tálalás előtt.) Jól elkeverjük, majd félretesszük hűlni.

Tanácsok:
Vigyázzunk arra, hogy a lazacot ne süssük túl sokáig, mert nagyon kiszárad és elveszti a zamatát.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Süllő mandulamártással » Cukkini-krokett » Cukkini csoda süti » Cukkínitorta
» Sajtos-cukkinis tészta » Cukkinis-spárgás spagetti » Cukkini habfasírt » Cukkini rakott
» Mediterán lazacfilé » Cukkínis szendvicskrém » Cukkinis lecsó bográcsban » Húsgombóc citrommártással
» Cukkinis csirkemell 2. » Cukkinis rizs csirkehússal » Sajtkrémes cukkiniragu » Tőkehal mustármártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.