Tutireceptek.hu fejléc

Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj,
1 finomra vágott vöröshagyma,
3 gerezd zúzott fokhagyma,
0,5 pohár almaecet,
2 dl sűrített paradicsom,
4 evőkanál méz,
kiskanál kakukkfű,
kiskanál bazsalikom,
fél pohár Worcester szósz,
1 pohár húsleves,
1,5 kg sertésoldalas,
só,
bors.

Elkészítés:
Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az almaecetet, nagylángon 3 percig sütjük.
Majd jöhet rá a paradicsom, fűszerek, méz, szósz, húslé, így közepes lángon 12-15 percig fõzzük.
Az oldalast leöntjük ezzel a fõzött szósszal, 15 percig pácoljuk.
Elõmelegitjük a sütõt, egy nagy hõálló edénybe tesszük az oldalast, zsiros részükkel felfelé.
Ráüntjük a páclét, és ízesitjük.
Kb 1 óráig sütjük a sütőben. 10 percenként meglocsolgatjuk a páclével, ha a szósz kezd leragadni, egy kis vizet öntünk hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött oldalas » Csirkemell tejmártásban » Csirkecomb citrommártásban » Hal pikáns mártásban
» Kínai sült oldalas » Csirke tárkonyos mártásban » Pácolt oldalas » Sörben sült sertés oldalas
» Karfiol fehér mártásban » Kemencében sült oldalas » Oldalaskorona » Sörben sült oldalas
» Szaftos sertésoldalas » Rozmaringos oldalas » Csirke sajtmártásban » Karaj mustármártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.