| Sült pulykamell gyümölcsmártással receptHúsételek Hozzávalók: : kb1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy, (füstölt szalonna is megteszi az íz miatt), A mártáshoz: 1/2 kg gyümölcs (alma, körte, birs), 1 dl fehér bor,(ha nincs bor akkor sajnos húsleves kockából is jó, vagy víz) ízlés szerint cukor, fahéj, szegfűszeg. Elkészítés: A pulykamellet sózzuk, olajozzuk, s beborítjuk a füstölt szeggyel. Sütőzacskóban arany barnára sütjük. A mártáshoz kis lábasban 1 dl borban főni tesszük a kockára vágott gyümölcsöt a fűszerekkel. Rövid ideig pároljuk, majd turmixszal összekeverjük. Szeletekre vágva burgonyapürével tálaljuk. (A püre jó vajas (margarin) és tejcsivel készül) A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |