Tutireceptek.hu fejléc

Sült tarja nyárson recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 70 dkg tarja szeletelve(10-12 szelet)
1 nagy mozarellagolyó
bazsalikom,rozmaring, só, bors
4 szem burgonya
a páchoz:
1 dl vörösbor
1 tk. balzsamecet
4 ek. olaj (lehet oliva)
2 gerezd fokhagyma
kevés cukor

Elkészítés:
Először a páclevet készítjük el. Összezúzzuk a fokhagymát, és jól összekeverjük a borral, a rozmaringgal, az olajjal, a cukorral és a balzsamecettel.Ha megvan, akkor a burgonyát vastag karikákra vágjuk, és sós vízben 8 percig előfőzzük. Közben a paprikát darabokra vágjuk, a bazsalikomot lecsipkedjük a száráról, és durvára vagdossuk. Az előfőzött burgonyát felkarikázzuk. A mozzarellát felszeleteljük, a húst beborítjuk vele, megszórjuk bazsalikommal, összecsavarjuk és burgonya meg paprikadarabokkal felváltva nyársra fűzzük. Ezután az így elkészített nyársakat egy lapos tálban tesszük, leöntjük a páclével, és legalább egy órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. Ezután leitatjuk a páslevet, majd forró rostélyon gyakran forgatva megsütjük. Ha elkészült, sóval és borssal fűszerezzük. Idénysalátával kínáljuk.

Tanácsok:
Olívával csepegtetett paradicsomsalátával érdemes kipróbálni!


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csalafinta csirke nyárson » Fácán forgónyárson » Tárkonyos csirke nyárson » Bajor sertéstarja
» Nyárson sült csirkemell » Betyárhús nyárson » Hagymás tarja » mustáros tarja
» Lecsós tarja szelet » Rakott tarjás burgonya » Alpesi tarja » Savanyukáposztás tarja
» Grillezett tarja whiskyvel » Fokhagymás-mustáros tarja » Lazac, kagyló, rák nyárson » Mézes tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.