Tutireceptek.hu fejléc

Sült tengeri halfilé tejszínes mártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
3 dl tejszín
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
mustár
1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem
színes bors


Elkészítés:
A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom.
A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne.
A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem.

A serpenyőből kiszedem a sült fokhagyma darabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt,
két gerezd zúzott fokhagymát,
1 kávéskanál mustárt,
őrölt borsot és a citrom levét.
Megsózom, és kavargatva összeforralom.
Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.

Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes barackfagyi » Tejszínes karalábéleves » Tejszínes spárgás hal » Tejszínes pogácsa
» Karfiol vastagmártással » Tejszínes egresleves » Tejszines-tökmagolajas hal » Tejszínes sült szabdzsi
» Tejszínes csirkehús » Tejszínes sajtos karaj » Tejszínes csirkemell ragu » Tejszínes zöldbabsaláta
» Tejszínes krumpli » Csirkemell sajtmártással » Mustáros halfilé » Tejszínes sült rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.