Tutireceptek.hu fejléc

Sült töltött paprika recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 db húsos zöldpaprika, 2 evõkanál búzadara, 5 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 db tojás, 1 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A paprikát töltésre elõkészítjük, vagyis megmossuk, szár felõli részérõl egy vékony lapot levágunk. Kiszedjük belõle a szárrészt, a többit pedig nagyon apróra összevágjuk. A paprika csumáját is kiszedjük, ereit úgy vágjuk ki, hogy a paprika fala ne sérüljön meg. A töltelékhez a tojást habosra felverjük, belekeverünk egy evõkanál tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, a reszelt sajtot, a búzadarát, a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és tíz percig hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívhassa megát a tejfölös tojással. Ezután a paprikák üregét megtöltjük a keverékkel. Kiolajozott tepsibe rakjuk a paprikákat, és leöntjük a maradék megsózott, megborsozott tejföllel. A füstölt szalonát nagyon vékony szeletkékre vágjuk, és a paprikák tetejét beborítjuk vele. Elõmelegített forró sütõbe toljuk fedetlenül, és közepes lángon addig sütjük, amíg a paprika szép világosbarnára sül. Melegen is, hidegen is nagyon finom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás meglepetés » Baconnal töltött lángos » Töltött őszibarack » Tőltőtt burgonya
» sajtos paprika » Erdélyi töltött káposzta » Amerikai töltött csirke » Húsvéti töltött csirkemell
» Lángos paprikás krumpliból » Krémsajttal töltött gomba » Szardellás töltött tojás » Marinált paprika
» Erdélyi töltött csirke » Húsvét utáni töltött tojás » Töltött hagyma » Almás töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.