| Sült túrótorta málnaszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: Gyúrt tésztához: 200 g búzaliszt, 1 és fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor, 100 g porcukor, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor, 1 csipet só, 100 g lágy vaj vagy margarin, 1 tojás Krémhez: 500 g zsírszegény túró áttörve, 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília, 180 g porcukor, 1 tojás, 2 tojássárgája, 500 ml tej, 250 ml napraforgó olaj, 2 citrom reszelt héja Ezen kívül: 2 tojásfehérje, 2 evőkanál porcukor, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor Málnaszószhoz: 500 g mélyfagyasztott málna, 1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű, 400 ml tej, 2 evőkanál porcukor Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tészta kétharmad részét enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a sütőforma aljába fektetjük, majd villával néhányszor megszurkáljuk. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük. Sütési idő: kb. 15 perc A megsült tésztát a sütőformában hagyjuk hűlni. A túrót a cukorral és a pudingporral konyhai robotgép segítségével simává keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alacsony fokozaton tovább keverjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és az elősütött tészta oldalát a tésztából megformázzuk úgy, hogy kb. 5 cm magas peremet alkosson. Majd a krémet a tésztára öntjük, a sütőformát a sütőbe visszatoljuk, és a süteményt megsütjük. Sütési idő: kb. 50 perc Röviddel a sütési idő vége előtt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, és a legmagasabb fokozaton tovább keverjük. A tojáshabot egy habzsákba töltjük, és a még forró süteményre, dekoratív motívumokat nyomunk. Majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk, és készre sütjük. Sütési idő: kb. 10 perc A megsült süteményt a sütőformában hagyjuk kihűlni, majd a sütőformát óvatosan eltávolítva egy tortatálra helyezzük. A málnaszószhoz az öntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de csupán 400 ml tej felhasználásával elkészítjük, majd hozzákeverjük a málna levét és a málnát. A torta tetejére a szószból annyit öntünk, amennyit az felvesz anélkül, hogy lecsurogna, a többit tálaláskor a sütemény mellé kínáljuk. A receptet beküldte: Tücsök 99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |