Tutireceptek.hu fejléc

Sült vadliba birsalmával recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 fiatal vadliba,
200 g füstölt szalonna,
50 g libazsír,
só, bors, majoranna,
1 kg birsalma,
1 dl száraz fehérbor,
2-3 szegfűszeg, fahéj,
2 kockacukor

Elkészítés:
A libát gondosan megtisztítjuk, megmossuk, zsírzóját kivágjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk, a mellét és a combokat sűrűn megtűzdeljük szalonnával, a hasüreget bedörzsöljük szárított majoránnával, megtöltjük 2 meghámozott, cikkekre vágott birsalmával és bevarrjuk. A lábakat
összekötözzük, a szárnyvégeket aláhajtjuk. Egy mélyebb tepsibe tesszük, leöntjük a felforrósított libazsírral és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 fok) gyakorta meglocsolgatva, olykor megforgatva arany-pirosra, ropogósra sütjük. (1- másfél óra)
Közben a többi birsalmát meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, egy lábaskában a borral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a cukorral fedő alatt puhára pároljuk, és levét teljesen elfőzzük.
Ha a liba teljesen megsült, a zsineget elvágjuk, a madarat feldaraboljuk, eredeti formájára igazítva előmelegített tálra tesszük, a hasüregben párolódott és a külön készített birsalmával körberakjuk. Azonnal tálaljuk.
Pirított burgonyával, csipke- vagy áfonyadzsemmel, Cumberland mártással kínálhatjuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Torta birsalmával » Falusi csirke birsalmával » Fokhagymás vadlibamell » Birsalmával rakott tészta
» Fogoly balzsamecettel » Vadraguleves cipóban » Vadas leves gazdagon » Pityókás őzragu
» Ízletes sült vadkacsa » Jászberényi birkapörkölt » Fűszeres szarvascsülök » Őzpörkölt másképp..
» Vadraguleves bográcsban » Fácán-sült » Mezőőr kedvence » Vadmáj pástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.