Tutireceptek.hu fejléc

Sültcéklás savanyúkáposzta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
cékla
savanyúkáposzta
lilahagyma

Elkészítés:
Csak úgy héjában sütöm meg a megmosott céklákat, mint a héjában sült krumplit. Aztán mikor kihűlt, akkor hámozom meg, vágom össze, és készítem el salátának. Most 4 db közepes sült, gyufaszálnyi szeltekre vágott céklához hozzákevertem egy fej vékonyra vágott lilahagymát, és kb. 30 dkg savanyúkáposztát. Semmi mást, csak ennyit. Nem is kellett egyéb ízesítés, mert a savanyúkáposzta elég sós, elég savanyú, a cékla elég édes (a hagyma meg elég hagymás :) )

Tanácsok:
Az ételtársításra figyelő étkezésben (90 napos) ez semleges étel. Húsnapon húsok, sajtok, tojásétek mellé, zöldségnapon pl. sült krumplival, puliszkával, tésztanapon mondjuk lángossal, pogácsával nagyon finom ez a saláta.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt savanyúkáposzta. » Savanyukáposztás tarja » Tarja savanyúkáposztával » Savanyúkáposztás metélt
» Savanyúkáposztás saláta » Savanyúkáposzta leves » Rakott savanyúkáposzta » Savanyúkáposztás hús
» Savanyúkáposzta leves 2. » Savanyúkáposzta saláta » Svédgomba (mikróban) » Tormás káposztasaláta
» Lúgosító saláta » Gyümölcssali » Tárkonyos vitaminsaláta » Majonézes tojássaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.