Tutireceptek.hu fejléc

Sündisznó (római tálban) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj vagy comb (egyben),
1 nagy fej fokhagyma,
só,
bors,
őrölt oregánó,
3-4 evőkanál olaj.

Elkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, megtöröljük.
A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket hosszában 1/2 cm vastagságúra vágjuk.
Egy hegyes kés segítségével a fokhagyma "töviseket" a húsba szurkáljuk ügyelve, hogy egy kevés része kívül is maradjon.
A római talat beáztatjuk legalább 10 percre, aztán a húst belehelyezzük.
Az olajba keverjük a sót (izles szerint), a borsot és az oregánót.
Ezzel a húst leöntjük és a tálat a sütőbe tesszük.
Fokozatosan emeljük a hőmérsékletet kb 10 percenként közepes sütési fokra.
60 perc sütés után levesszük a tál tetejét és a húst pirulni hagyuk.
Ekkor a kimaradt fokhagyma végek megpirulnak és tövisként kiállnak a húsból.

Tanácsok:
Tálalni tört burgonyával és sárgarépa főzelékkel ajálatos.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tálban Főtt » Csőtészta római módra II. » Rizses csirke római tálban » Csirkemáj római tálban
» Római tálban sült csirke » Római szelet » Római saláta » Csőtészta római módra
» Római csirkemáj » Csirkecomb római tálban » Romai talban keszitett.. » Sült csülök Pataki tálban
» Paradicsomos római rizs » Római ragu » Sajtos csirke római tálba » Római tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.