Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtök krémleves II. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg sütőtök
1 kávéskanál olaj
0,3 dl joghurt
szerecsendió
gyömbér
1 dl tyúkhúsleves (ha lehet, ne kockából főzve)
1 dkg tökmag
édesítőszer (ha nem elég édes a tök)
fehérbors


Elkészítés:
A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajon, saját gőzében megpároljuk, közben sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. Csak addig pároljuk, míg a tök villával könnyen szét nem nyomható. Ezután felengedjük a húslevessel, 10–12 percig főzzük, majd turmixgéppel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a néhány kanál levessel elkevert joghurtot, ha kell, egy kevés édesítőszerrel ízesíthetjük, és ismét felforraljuk. Melegen tálaljuk. Remek levesbetét hozzá a sóval megszórt, serpenyőben frissen, házilag pirított tökmag.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eper-krémleves » Almás sütőtök » Sütőtökös muffin 1 » Spanyol mandulakrémleves
» Sütőtökkenyér(másképpen) » Avokádókrémleves » Fűszeres sütőtök-krémleves » Vargányás hagymakrémleves
» Sütőtök leves » Sárgabarack krémleves » Sütőtökös curry » Sütőtökös bableves
» Sajtkrémleves cipóban » Gesztenyekrémleves » Cukkini krémleves » Őszibarack krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.