| Sütőtökpüré receptKöretek Hozzávalók: Sütőtök Barnacukor Szegfűszeg Verjus/Éretlen szőlő leve Virágméz Fehérbors Só Marokkói citrom Ásványvíz Hozzávalók:Személytől függően! Elkészítés: Sütőtökpüré A sütőtököt félbevágjuk, vékonyan megszórjuk barnacukorral, szegfűszegeket nyomkodunk bele. 160oC-os sütőbe helyezzük 40 percre. A megsült tök belsejét kikaparjuk, a szegfűszeget eltávolítjuk. A kikapart tökbelsőt összeturmixoljuk fél dl „Ebner”-féle verjus-vel (éretlen szőlő leve), egy kávéskanál virágmézzel, frissen őrölt fehérborssal, csipetnyi sóval.Hozzáadjuk 2 sóban eltett (marokkói) citrom apró kockákra vágott héját, majd keverés mellett ásványvízzel a megfelelő konzisztenciára hígítjuk. Tanácsok: Marokkói citrom helyett nyugodtan használhatsz hozzá hagyományosat is!! Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 107 kcal A receptet beküldte: neroo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |