Tutireceptek.hu fejléc

Svájci saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20dkg sajt
30dkg burgonya
2 fej saláta
2 kis paradicsom
1 zöldpaprika
1 kis fej zeller
1 (kb. 5dkg) ecetes uborka

2 dl tartásmártás

Elkészítés:
A sajtot vékonyan meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk, a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A hámozott zellert megfőzzük (esetleg húslevesben), és szintén kockákra vágjuk. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, és a paradicsomot vékonyan fölszeleteljük. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és vékony karikákra vágjuk az ecetes uborkával együtt. A fejes salátát megmossuk, lecsurgatjuk - néhány szép levelet félreteszünk a tálaláshoz -, a többit pedig csíkokra vágjuk. Az így elkészített anyagokat óvatosan - hogy össze ne törjenek - elkeverjük 2dl tartásmártással és salátalevélen tálaljuk.


A receptet beküldte: Skizosáj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes riszsaláta » Görög uborkasaláta » Hagymás virslisaláta » Dinnyesaláta II.
» Édes-savanyú hússaláta » Joghurtos körtesaláta » Sóskasaláta » Hagymás babsaláta
» Babos tésztasaláta » Kacsamell saláta » Finom spagettisaláta » Fokhagymás spagettisaláta
» Jégsaláta gombával » Gyümölcsös hússaláta » Hagymás saláta » Ropogós padlizsánsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.