Tutireceptek.hu fejléc

Svéd almás-áfonyás sütemény. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelékhez:

* 1 kg alma
* 5 ek citromlé
* 60 g vaj
* 50 g cukor
* 75 g aprított mandula
* 1 üveg vörös áfonya (370 ml)

A tésztához:

* 150 g puha vaj
* csipet só
* 100 g cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 3 tojás
* 125 g zabpehely
* 50 g liszt
* 1 tk sütőpor
* csipet fahéj
* 25% tk darált kardamom

Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és durva kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a citromlével.
2. A vajat a cukorral és a mandulával egy lábasban melegítjük, míg a cukor elolvad, majd hozzáadjuk az almát. Jól összekeverjük, hűlni hagyjuk. Az áfonyát leszűrjük.
3. A tésztához a vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a zabpehellyel, majd 2-3 adagban a tojásos masszához keverjük.
5. Egy tortaformának (26 cm átmérőjű) az alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztának a 2/3-át a formában elsimítjuk. A tésztán elosztjuk az almát és az áfonyát. A maradék tésztát foltokban elosztjuk az almán.
6. Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, az utolsó 10 percben takarjuk le sütőpapírral.
7. Kivesszük és hűlni hagyjuk. Tálaljuk porcukorral megszórva.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Tanácsok:
:) (L)


A receptet beküldte: Astrid.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos grízes sütemény. » Csokoládés epertorta » Édes cipócskák » Madártej extrakönnyedén
» Pudingos kuglof » Málnás béles » Házi csoki » Kiskrémes
» Royal máz » Finom kakaós kuglóf » Epres gombóc » Rétes másképpen
» Narancsmáz » Diós- citromos szelet » Fordított hatlapos » Erdei gyümölcsös muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.