Tutireceptek.hu fejléc

Svéd mandulatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
80 g törtmanduladarabkák,
4 nagy tojás,
250 g darált mandula,
250 g kristálycukor,
150 ml tejszín,
220g vaj (nem margarin!!!),
30 g porcukor.

Elkészítés:
Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben kevés cukorral aranybarnára sütjük, félretesszük.

Alap:
A fehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, miközben 150 g cukrot adagolunk lassan
hozzá. A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy sütőpapírral kiterített tortaformába töltjük (ne zsírozzuk ki a formát!!!). 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk. A kész alapot sütőpapír nélkül helyezzük a tortaformába.

Krém:
A tojássárgáját, tejszínt és a maradék kristálycukrot egy fazékban gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, amíg a krém sűrűn folyó nem lesz. Ne főzzük vagy forraljuk! Vegyük le a tűzhelyről majd lassan kisebb darabokban kevergessük bele a vajat amíg teljesen bele nem olvad. Még pár percig kevergessük amíg a krém már csak langyos.
A krémet a tortaformába, a tortaalapra ráhelyezzük, tört manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos mandulatorta » Svéd mandulatorta (IKEA) » Vaníliás szelet » Hartyányi krémes
» Majom kenyér » Stoli kocka (sütés nélkül) » Kakaós-körtekrémes süti » Csokoládés pite
» Finom narancsos kuglóf » Túrótorta banánnal » Csiripiszli (csíramálé) » Tofutöltelék
» Lekváros puffancs » Rizsescsoki » Almás zserbó » Franciakrémes házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.