Tutireceptek.hu fejléc

Szalagos fánk recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 evőkanál porcukor,
5 dkg vaj,
2 tojássárgája,
1 pohárka rum,
50 dkg liszt

Elkészítés:
3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább keleszjük, nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet.) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Farsangi szalagos fánk » Szalagosfánk » Szalagos fánk szerintem » Szalagos fánk Ági módra
» Szalagos fánk 2. » Szalagos farsangi fánk » Szalagos Fánk 15db » Gyömbérkenyér
» Kalács (alaprecept) » Sajtos csiga » Farsangi fánk(Kata-féle) » Tejfölös tepsis hús
» Paradicsomlé 2. » Citromos bárányszelet » Tökmagos pogácsa 2 » Zöldbabtokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.