Tutireceptek.hu fejléc

Szalagos fánk 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 db tojás sárgája
2 evk rum

Elkészítés:
Az élesztőt a meleg (nem forró!) cukros tejben felfuttatom. A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába rakom és a géppel kidolgoztatom. 30 percig kelesztem, majd kicsit lisztes deszkán kézzel kinyújtom és fánkszúróval kiszaggatom.
10 percig pihentetem, közben az olajat felforrósítom, a fánkok közepébe lyukat nyomok és a lyukkal lefelé teszem bele az olajba. Lefedve világosra sütöm, majd leveszem a fedőt, megfordítom és fedő nélkül megsütöm a másik felét is.
Porcukorral és házi baracklekvárral tálalom.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Farsangi szalagos fánk » Szalagos fánk Ági módra » Szalagosfánk » Szalagos fánk szerintem
» Szalagos fánk » Szalagos farsangi fánk » Szalagos Fánk 15db » Ezeregyéjszaka desszert
» Csokis meggyes kuglóf » Különleges csokikrém » Banánkenyér diétásan » Kókuszgolyó egészségesen 2
» Fügeszalámi » Diós-kakaókrémes muffin » Német szilvás pite » Lúdláb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.