Tutireceptek.hu fejléc

Szalagos fánk Ági módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
5 dkg langyos vaj
3 dl tej
0.5 dl rum

cukor

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk.Hozzáadjuk a tojássárgáját,rumot,késhegynyi sót,a langyos vajat.Hozzáadjuk az 1 dl tejben,kevés cukorral megfuttatot élesztőt,végül apránként a többi langyos tejet.Jól kidolgozzuk,nem kell megijedni lágy,ragadós tészta lesz.
Konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük,és kétszeresére kelesztjük.Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk,és kb 10 cm fánkokat szaggatunk belőle.Letakarva még 15-20 percig hagyjuk.Meleg nem túl forró olajban sütjük.Mindig a deszkán felül lévő részt rakjuk alulra,és az első oldal fedő alatt sütjük,a másikat fedő nélkűl.

Tanácsok:
Én egy csomag torta bevonót megcsináltam,és 1-1-evőkanálnyi jutott mindegyik fánkra.13 db lett.Ezt megszórtam tortadarával,és nagyon finom!
Természetesen ízlés szerinti lehet a tortabevonó,nekem Marcipános volt itthon.


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás gombóc Ági módra » Lúdláb torta Emyke módra » Mákos Guba Gligi módra » Szalagosfánk
» Rakott tészta Judit módra » Pulykamell Gellért módra » Banankenyer Maris modra » Tepsis krumpli Ors módra
» Tiramisu WW módra » Sertéskaraj pármai módra » Sertésborda Karcsi módra » Mézes krémes Molyka-módra
» Rizs parasztlány módra » Marhapörkölt Gundel módra » Sajtos tészta ínyenc módra » Csőtészta római módra II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.