Tutireceptek.hu fejléc

Szalalkális sajtos rúd recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
1 kis dobozos tejföl (kb 160 g-ra lesz szükség)
20 dkg sajt reszelve
1 cs szalalkáli
2 kk só
2 tojás sárgája

Tetejére:
1 tojás fehérje
15 dkg sajt reszelve
1 kk piros paprika

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk.

A kész tésztánkat kb fél cm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a paprikás reszelt sajttal és derelyevágó (vagy pizzavágó) segítségével kb 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a kis csíkokat és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
A szalalkálitól kissé fel fognak jönni a rudak. Először puhák lesznek, de ahogy hűl, kicsit keményedik, így végeredményként belül omlós, kívül ropogós rudacskákat kapunk. Fém dobozban egy szalvétával letakarva jó pár napig eláll.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifli - margarinos, sajtos » Sokáig elálló sajtos rúd » Sajtos pereckék » Sajtos vendégváró
» Kolbászos-sajtos buci » Sajtos pogácsa, kifli » Sonkás-sajtos virágok » Márványsajtos krém
» Sajtos tesztasalata » Sajtos rántott karfiol » Sajtos rakott krumpli » Sajtos kedvenc
» Sajtos rúd lagzira » Extra gyors sajtos rúd » Sváb sajtostáska leves » Sajtos-bundás hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.