Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnába tekert csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 egész csirkemell,
12 vékony szelet császárszalonna,
só, bors,
enyhén csípős pirospaprika,
kevéske olívaolaj.

Elkészítés:
A csontról kétoldalt lefejtjük a húst. Így 12 fél csirkemellet kapunk. Zsírtalanítjuk a húst.
Ha a melldarabok vastagok, akkor kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk.
Utána őrölt fekete borssal és csípős paprikával bedörzsöljük, betekerjük a húsokat a vékony szelet szalonnákba.
Két-három óráig nem légmentesen lezárt edénybe újra állni hagyjuk, majd parázs felett, rostlapon lassan süssük, hogy ne csak a szalonna süljön meg, hanem a mell belseje is, és hogy a szalonna zsírja átjárja a mellett.

Sütés közben néha olíva olajjal átkenjük.

Tanácsok:
Köretnek kiválóan alkalmas a rostlapon sült, vékony szeletekre vágott zöldségek: paradicsom, paprika, padlizsán cukkini (melyeket sütés közben morzsolt bazsalikommal szórunk meg) Tálalás előtt csípős barbecue-szósszal kenjük be a húsokat.

Kovászos uborkát, vagy káposztasalátát kínáljunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás csirkemell » Joghurtos csirkemell II. » Borzas csirkemell 3. » Lecsós csirkemell egytál
» Nyári tepsis csirkemell » Padlizsános csirkemell » Csirkemell töltve » Gyömbéres csirkemell
» Csirkemelles finomság » Kefires csirkemell » Füstölt sajtos csirkemell » Csirkemell tejmártásban
» Sajtos rakott csirkemell » Indiai csirkemell » Csirkemell sajtmártásban » Paradicsomos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.