Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnapörcös gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
2 tojás sárgája
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma


Elkészítés:
A héjában megfőzött meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, tojássárgájával meg sóval jól összedolgozzuk.
A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ezalatt az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, majd a pörcös zsírban megpirítjuk a kockákra vágott hagymát.
A megfőtt gombócokat a forró hagymás zsírba forgatva tálaljuk.

Tanácsok:
Ha túl sok zsír sül ki a szalonnából, öntsük le a felesleget.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes húsgombócleves » Fahéjas túrógombóc » Egri húsgombócleves » Krumplisgombóc leves
» Túrógombóc főzés nélkül » Zöldségleves sajtgombóccal » Fráter gombóc » Kelleves húsgombóccal
» Zsemlegombóc vadashoz » Szilvalekváros kelt gombóc » Májgombóc – leves » Aszalt szilvás húsgombócok
» Gombócos töltött káposzta » Gőz gombóc » Szilvás gombóc kásképp » Tejszínes gombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.