Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás göngyölt zöldbab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
15 dkg főtt császárszalonna
15 dkg lapkasajt
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj

őrölt bors

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sóval meg fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A szálakat nyolc csomóba összefogjuk, először egy vékony szelet szalonnába majd sajtszeletbe göngyöljük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, szorosan egymás mellé belefektetjük a göngyölegeket, és egy csipet őrölt borssal fűszerezzük.
A tekercsek tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és forró sütőbe tolva sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt csülök » Zöldbabgulyás » Zöldbabos sertéshús » Zöldbabos csirkeragu
» Baconszalonnás spagetti » Joghurtos zöldbabsaláta » Töltött, göngyölt karaj » Zöldbabos fasírt
» Rakott zöldbab 1. » Zöldbab főzelék II. » Diós zöldbabsaláta » Göngyölt sonka gombával
» Húsos zöldbabsaláta » Göngyölt fokhagymás csülök » Zöldbab saláta » Zöldbab fözelék krumplival


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.