Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15 dkg húsos szalonna,
40 dkg hagyma,
1,2 kg zöldpaprika,
40 dkg paradicsom,
1 evőkanál pirospaprika,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál cukor,
só.

Elkészítés:
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát.
Sózom, majd fedő alatt puhára párolom.
Szükség esetén cukorral ízesítem.
Puha kenyérrel tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós pulykamell pörkölt » Lecsós csirkemell egytál » Virslis lecsó (update 1) » Szalonnás aszalt szilva
» Lecsós máj » Menemen, a török lecsó » Francia zöldséges lecsó » Lecsós ponty
» Lecsó 90 » Cigány lecsó másképpen » Lecsós burgonyás egytál » Lecsó nápolyi módra
» Tejfölös lecsó (vegan) » Szalonnás sertésmáj » Szalonnás túrókrém » Tiroli szalonnás gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.