Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás sárgaborsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:


20 dkg sárgaborsó,
1 nagy fej lilahagyma,
1 nagyobb paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem zöldje,
4 szelet bacon,
8 dl húsleves,
3 evőkanál olaj,
2 dl tejszín,
2 evőkanál liszt,
őrölt fehér bors,
só.

Elkészítés:
Az előző este átválogatott és beáztatott sárgaborsót leszűrjük, és lecsepegtetjük. Felöntjük húslevessel, sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük. Ezután az olajon először ropogós pirosra sütjük a szalonnaszeleteket. A sült szalonnát tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd zsemleszínűre pirítjuk. A zsemleszínű rántással besűrítjük a levest, tejszínnel dúsítjuk, majd jól kiforraljuk. A tűzről levesszük, és botmixerrel simára turmixoljuk. Ezután még egyszer felforraljuk. Tálkákba szedjük, majd kisebb kockákra vágott lilahagymával, paradicsommal, finomra vágott petrezselyem zöldjével és sült szalonnaszelettel dúsítva adjuk az asztalra.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonyás-szalonnás lecsó » Sajtos-szalonnás tekercs » Szalonnás sütőtökleves » Szalonnás burgonyafőzelék
» Szalonnás rösti » Szalonnás karfiol » Szalonnás, tojásos krumpli » Szalonnás sertésmáj
» Szalonnás-hagymás virsli » Szalonnás lecsó » Tiroli szalonnás gombóc » Póréhagymás szalonnás pite
» Szalonnás-sajtos falatkák » Ponty szalonnásan » Szalonnás lapcsánka » Szalonnás hagymás krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.