Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás-sonkás töltött burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 nagyobb burgonya
20 dkg sonka
10 dkg szalonna
1 hagyma
6 tojás
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 teáskanál kakukkfű
olaj

bors

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben félig megfőzzük (vele együtt főzzük a tojásokat is), lecsepegtetjük, a tetejét levágjuk, és talpat is vágunk a burgonyára.
Egy karalábévájóval kivájjuk a burgonyát, vigyázva, hogy az oldala el ne törjön.
Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott sonkát, a burgonyák kivájt belsejét, valamint a villával összetört főtt tojásokat. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Levesszük a tűzről, megszórjuk reszelt sajttal, és a tejföllel összekeverjük.
A tölteléket az előkészített burgonyákba töltjük, majd sütőbe tesszük, és 160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás burgonyasaláta » Töltött fasírt » Bihari Töltött Burgonya » Csirkemájjal töltött cékla
» Hamis töltött libanyak » Töltött lángos » Gesztenyével töltött alma » Töltött kelkáposzta
» Sokadik töltött csirkecomb » Olaszos rakott burgonya » Burgonyás lepény » Pazar burgonya
» Almás töltött karaj » Fasírt burgonyán sütve » Cukkini töltött » Vajbabfőzelék burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.