Tutireceptek.hu fejléc

Szarvassült recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szarvashús (karaj vagy comb)
3 fej hagyma
2 csokor petrezselyem
2 babérlevél
12 szem bors
citromhéj
10-15 dkg füstölt szalonna
0,5 dl olaj
2 dl tejföl


Elkészítés:
A húst gondosan megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük.

Egy tálba rétegezzük a húst a petrezselyemmel és a felkarikázott hagymával.

Fölforralunk 1 liter vizet, beledobjuk a babérlevelet, a borsot, és a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, ha kihűlt, a húsra öntjük, és 1-2 napig hűtőben lefedve, időnként rázogatva érleljük.

Sütés előtt a húst kivesszük a pácléből, szárazra töröljük, megtüzdeljük szalonnacsíkokkal, és a felhevített olajon, erős tűzön mindkét oldalát megsütjük, majd egy kevés leszűrt páclével felöntjük, és lassú tűzön, mindig egy kevés páclével pótolva a levét, puhára pároljuk.

Tejföllel meglocsolva párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fogoly balzsamecettel » Párolt vadkacsa » Gombás vadkacsaragu » Hamis vaddisznósült
» Boros libapecsenye » Szarvasropogós » Erdésztokány » Vadraguleves cipóban
» Szarvashátszín sajtbundában » Sajtkrémes vadkacsamell » Mezőőr kedvence » Almás-sajtos vadkacsa
» Szarvasgulyás » Vörösboros szarvaspörkölt » Vadasmártás zsemlegombóccal » Vadászpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.