Tutireceptek.hu fejléc

Szegedi gulyás bográcsban.. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg marhalábszár, 6-8 dkg sertészsír, 2 nagy fej vöröshagyma (kb 25 dkg) 60-70 dkg burgonya, 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), 2 db. zöldpaprika, 2 db. paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 kiskanál őrölt fekete bors, köménymag és morzsolt majoránna, só, 1 evőkanál fűszerpaprika. A csipetkéhez: 6 dkg liszt, l db tojás.

Elkészítés:
A jól megmosott húst kockára vágjuk, a vöröshagymát finoman felaprítjuk. Fazékba tesszük a sertészsír, hozzáadjuk a húst, a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, köménymaggal, majoránnával és sóval, majd az egészet jól összekeverjük. Kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára pároljuk. Időnként pótoljuk az elpárolgó vizet, nehogy leégjen. Amikor a hús már majdnem puha, beleszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a kockára vágott burgonyát is. Lassú tűzön főzzük. Közben a zöldségeket felszeleteljük és hozzáadjuk az ételhez.Annyi vizet öntünk alá, hogy legalább 1-2 ujjnyival ellepje. Lassú tűzön készre főzzük. Közben csipetkét készítünk a lisztből, a tojásból és egy csipetnyi sóból és a gulyáshoz adva készre főzzük, de csak akkor, ha elegendő leve van, mert különben felveszi a gulyás levét. Kóstolás után utánaízesítjük szükség szerint és készre főzve tálaljuk friss kenyérrel, külön tányérkán felszeletelt csípős paprikával. (Én a zöldségeket még otthon kissé előfőzöm, és elkészítem, kifőzöm a csipetkét is. Így egyszerre puhulnak, főnek készre. A gulyáshoz utólag sohasem adok vizet, mert elveszíti az eredeti ízét.)

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libagulyás » Csordagulyás csülökkel » Zöldséges gombagulyás » Babgulyás bográcsban
» Káposztagulyás » Palóc gulyás » Csángó gulyás » Vörösboros csülökgulyás
» Szegedi papucs » Paprikás kolbászgulyás » Babgulyás cipóban tálalva » Gulyásleves (pörköltből)
» Gyergyói gulyásleves » Székelygulyás » Gulyásleves Mariann módra » Paleo gulyásleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.