Tutireceptek.hu fejléc

Szegfűszeges husi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6-8 szeletke disznóhús,
5-6 nagyobb fej vöröshagyma,
egy csomag egész szegfűszeg,
olaj,


Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom a héjuktól, a szegfűszegekkel alaposan megtelítem - beleszurkálok egy csomót. A nagyobbik vágási felületnél kihagyom, hogy stabilan üljön majd. Kevés olajat teszek egy lefedhető serpenyőbe/lábosba, ami elég magas ahhoz, hogy a hagymák is beleférjenek kényelmesen. Az olajat megforrósítom, a husikat közben besózom, és egy picit sütöm őket. Kevés vizet töltök hozzá, és belehelyezem a husik közé a kidekorált hagymákat. Párolom, míg a husik puhák lesznek.

Tanácsok:
Nagyon kellemes ízű étel, de epeproblémások kerüljék.
A hagymákba könnyebb a szegfűszeget beleszúrni, ha előtte késsel vagy fogpiszkálóval előszúrunk. Garantált sikerélmény, egy "szeg" sem fog eltörni.
Ha marad lé a hús alatt, itt is besűríthetjük fehérbor vagy/és tejszín hozzáadásával.
Köretként rízs illik hozzá.
Lehet készíteni pulykából, vagy csirkéből is, csak nekem valamiért disznóból jobban ízlik - marhahúst meg nem eszem...
Receptjeimnél az adagok ált. 1-2 max. 3 nagyon kis étkű főre szólnak.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: futrinka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegfűszeges csirkemell » olaszos gönygyölt fasirt » Csirkemell a' la pannónia » Pikáns, párolt pulykaragu
» töltött pulykamell » Pulykacomb sütve » Tejfölös pikáns csirkecomb » Hússal töltött gombafejek
» Kefires csirkeszárny » Töltött kacsa (4személyre) » Petrezselymes csirke » Rakott hússzeletek
» Zöldborsós szelet » Almas sertesjava » Csevap (Szerb specialitás) » Hagymásrostélyos máshogy


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.