Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta másképp recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg (konzerv - boros) savanyú káposzta
45 dkg sertés comb
1 fej hagyma
víz
tejföl
olaj
pirospaprika, só

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon pirítom kicsit. Megszórom sóval, pirospaprikáva, összekeverem, majd a kis kockákra vágott husit belezuttyantom. Öntök rá egy bögre vizet, majd kevergetem, amíg át nem fő annyira, hogy szép világos sült husi színe legyen.

A káposztát egy tálba rakom, és jól kiöblítem, hogy ne legyen ütősen savanyú. A kiöblített káposztát hozzáadom a fazékban fortyogó husihoz, és összekeverem vele. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi a káposztát, megkeverem, és fedő alatt addig főzöm, amíg a hús, és a káposzta is puha lesz. Ha nem elég sós, még megsózom a végén.

Ha kész, tálra szedem, és egy kanál tejfölt teszek rá (bár ez utóbbi elhanyagolható).


A receptet beküldte: Arlett


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csiperke leves másképpen » Gombás vagdalt másképp » Vajas pogácsa másképp » Kakaós csiga másképpen
» Pizzatészta másképp » Halkrém, másképpen » Mokka szelet másképpen » Jégkása másképp
» Melegszendvics másképp » Túró Rudi - másképp » Székelykáposzta mifelénk » Halászlé másképp
» Borsófőzelék másképp » Uborka másképp » Hájas tészta másképp » Gombás csirke másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.