Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos virslis kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
3 tepsihez (48 db):
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő (vagy 18 gr porélesztő)
- 1 mk. cukor
- 2 dl étolaj
- 350-500 ml tej, amennyit felvesz a liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál só
- apró zsúrvirslik vagy megfelelő hosszúságúra vágott virslik, v. ugyanilyen darabokra vágott sajt
- szezámmag, reszelt sajt, mák, stb. ízlés szerint a szóráshoz

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk, majd minden hozzávalót jól összedolgozunk és megkelesztjük (kb. 1 óra).
Amikor szépen megkelt, a tésztát 6 egyenlő cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és 8-8 cikkre vágjuk. A háromszögek szélesebb végébe tesszük a tölteléket, feltekerjük, szép kifli alakúra nyomkodjuk. Tepsibe tesszük, ha van idő, még egyszer kelesztjük, ha nem, tojásfehérjével, olajjal v. tejjel megkenegetjük, szezámmaggal, reszelt sajttal, mákkal stb. megszórjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, de ne süssük túl, mert száraz lesz!

Tanácsok:
Vendégeknek csináltam, igen nagy sikere volt!
Amikor a virsli elfogyott, hasonló darabokra vágott trappista sajttal töltöttem. Így is finom, de jól "csomagoljuk be" a sajtot, nehogy kifolyjon.
Ha soknak találod ezt a mennyiséget, a nyers tészta felét kelesztés után fagyaszd le – jó lesz legközelebb. :-)


A receptet beküldte: Lilly1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hókifli, ahogy én csinálom » Almás-mákos rakott kifli » Különleges sós kifli » Magyar zsíros kifli
» Olimpiai kifli » Réteges sajtos kifli » Meggyes kiflifelfújt » Kossuth kifli
» Finom sós kifli » Sörkifli lekvárral töltve » Narancsos-mandulás kifli » Paraszt kifli
» Sajtos-sonkás kifli » Habkönnyű kifli » Fahéjas-almás kiflik » Lekváros-kakaós kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.