Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos-mézes, bundás sült csirkemell. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

40 dkg. Csirkemell filé .- a páchoz: fél kiskanál só, fél mokkáskanál öröltbors, 1 kiskanál cukor,1-1 ek. olaj és fehérbor
a bundájához: 1 kisebb tojás, 2 evőkanál olaj, 12 dkg. liszt, 3 dkg. étkezési keményítő (ez elhagyható vagy liszttel pótolható),1 kiskanál sütőpor, kb.1,5 dl. hideg víz,1mokkáskanál só
a mézes mártáshoz: 3 evőkanál méz, 4 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál ketchup, 1 evőkanál 10%-os ételecet, 1mokkáskanál csípős paprikakrém

Elkészítés:
tetejére: fél maroknyi szezámmag
A csirkemellfillét 2-3 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, és a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva fél órára félretesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felverjük, majd a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsinta tészta legyen belőle.
A mézes mártáshoz valókat simára keverjük .A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk a tűzről lehúzzuk, és a sült húskockákat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk.
A bundás, mázas csirkét tányérokra halmozzuk és szezámmaggal megszórjuk.
Köretnek a főtt rizs a legfinomabb hozzá.


A receptet beküldte: nonna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkemell. » Rakott bundáskenyér » Sajtos bundáskenyér » Bundás banán
» Bundás alma(Kata-féle) » Edes bundas » Sonkás sajtos bundáskenyér » Bundás kenyér rakva
» Bazsalikomos bundáshús » Bundás kenyér zsír nélkül » Bundás zsemle cukrosan » Sonkás bundás kenyér
» Bundáskenyér sütőben » Bundáskenyér másként » Bundás csirkecombok » Bundáskenyér szalonnával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.