Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos-tofus sült zöldség recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 nagy marék finomra vágott mogyoró
1 evőkanál szezámmag
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
½ teáskanál pirospaprika
1 csomag (kb. 30 dkg) tofu leszárogatva, 1 centis kockákra vágva
1 evőkanál olaj
1 csomag (40 dkg) mirelit wok zöldség kiolvasztva
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál tejszín
2 bögrényi főtt rizs
2 szál zöldhagyma vékonyan szeletelve
1 narancs 8 cikkre vágva

Elkészítés:
Keverd össze egy tálban a szezámmagot egy evőkanál mogyoróval, a gyömbérrel és a paprikával. Szórd bele a tofut, jól forgasd meg benne. Hevítsd fel az olajat, és süsd 3-4 percig közepes lángon, finoman kevergetve, míg a szezámmagok megpirulnak, és a tofu is elkezd barnulni. Vedd ki a tofut, tedd félre, és tedd a zöldségeket a serpenyőbe. Amikor átforrósodtak (3-4 perc), add hozzá a szójaszószt és a tejszínt, és süsd együtt néhány percig. Add hozzá a tofut, forrósítsd össze, majd az egészet a rizsre halmozva tálald. Szórd meg a maradék mogyoróval és zöld hagymával, narancsgerezdekkel díszítsd.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges hajdina » Zöldségkoktél » Vegyes zöldségtál » Zöldség saláta
» Rakott zöldségek » "Hamburger ízű" zöldségek » Párolt rizs zöldségekkel » Zöldséges marharagu
» Zöldséges vaj » Zöldséges köles II. » Sült zöldségágy » Húsos zöldségtokány
» Fogyókúrás zöldségleves » Tejfölös zöldségleves » Zöldség Krémleves » Sült virsli zöldségekkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.