Tutireceptek.hu fejléc

Szilvafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tálaláshoz

porcukor
A sütéshez

bőven olaj
A tésztához

1,5 dl tej
csipet só
5 ek liszt
1 tojás


őrölt fahéj
16 kockacukor
16 szem szilva

Elkészítés:
A szilvákat annyira vágjuk be, hogy a magjukat kiemelhessük, de a szemek ne essenek szét. A kockacukrot a fahéjban megforgatjuk, és a szilvamag helyére rakjuk. A tojást a liszttel, a sóval, és a tejjel simára keverjük. Az előkészített szilvákat a sűrű tésztába forgatjuk, majd forró olajban oldalanként 3-3 percig sütjük, közben párszor megforgatjuk. Szűrőlappáttal papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük. Tálaláskor porcukrot szitálunk a tetejére.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskóta gesztenyekrémmel » Citromos szelet 2 » Zabpelyhes bonbon » Diétás túrós-süti
» Trópusi Muffin » Fahéjas torta » Anna Mandulamagja » Pudingos cseresznyés pite
» Teknősbéka » Lúdláb torta Emyke módra » Macskaszem (meggyes) » Fahéjas rudacska
» Karamellás gesztenyetorta » Aszalt gyümölcsös pite » Sünifánk » Bagolytüdő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.