| Szilvalekváros derelye (2.időszak) receptHozzávalók: A tésztához: 25 dkg tk. tönkölyliszt 1 tojás kb 1dl víz só Valamint: szilvalekvár (házi! cukor nélküli) 4 evőkanál olaj korpovit keksz darálva A tálaláshoz: xilit őrölt fahéj Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjuk. 2. Egy lábasba teszünk fel vizet forrni, adunk hozzá sót. 3. A tésztát késhegynyi vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra). Félbehajtjuk- ez lesz a felezővonal. 4. Kis kupac lekvárt kanalazunk a tészta egyik felére, aztán a másik felét ráhajtjuk, és a tészta közöket összenyomkodjuk. 5. Derelye vágóval szétdaraboljuk. 6.Közben a darált korpovit kekszet kevés olajon pirosra pirítjuk. Nem nagyon, mert könnyen megéghet. 7. A forró, lobogó vízbe tesszük a derelyéket, és ha feljöttek a víz tetejére, akkor még egy pár percig főzzük. 8. Korpovit morzsába forgatjuk. 9. Tálalásnál fahéjjal, és xilittel megszórjuk. A receptet beküldte: ttimeaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |