Tutireceptek.hu fejléc

Szilvalekváros-túrós „lángos” recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
1/2 kg liszt,
1/2 csomag élesztő,
2-3 evőkanál étolaj,
2-3 dl tej,
5 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1 csipet só
Krémhez:
0,5 kg túró,
2 tojás,
1 csomag vanillin cukor,
2 evőkanál szilvalekvár,
és ízlés szerint cukor.

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben, közben a lisztet, a sót, a porcukrot elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgáját és az olajat. Jól kidolgozzuk. A tésztának félkeménynek kell lennie, hogy lehessen nyújtani.
A tésztát megkelesztjük, és lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, úgy, hogy a széleit 1cm magasságig felhajtjuk, hogy a töltelék majd ne folyjon le.
A túróhoz hozzákeverjük a tojásokat és a vanillin cukrot. Ezután hozzákeverjük a lekvárt. A lekvár édességétől, és ízléstől függően adagoljuk a cukrot.
A kész krémet a tészta tetejére kenjük. kb. 190 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta szélei pirulni nem kezdenek. Kb. fél óra.

Tanácsok:
Lehet lekvár nélkül is készíteni a krémet, viszont akkor kicsit több cukor kell bele, de persze mindenki ízlés szerint édesítheti.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Napsugár1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ha már ott a vendég » Bagolyszem - másként » Miklós szelet » Tiramisu (sajt nélkül)
» Répatorta-1 » Hatlapos krémes » Részeg Izidor » Kifordított kalács
» Mákos koszorú másképpen » Almatorta á la Jamie Olivier » Almás zserbó » Russischer Zupfkuchen
» Brazil csokigolyó » Szilvalekváros kalács » Café glacé » Kókuszos csoki csészében


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.