Tutireceptek.hu fejléc

Szilvapuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 üveg szilvabefőtt (8 dl),
8 dkg vaj,
8 dkg liszt,
2 dl tej,
6 tojás,
10 dkg cukor,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1/2 csomag vaníliás cukor;
az öntethez:
3 cl szilvapálinka,
5 cl rostos szilva ivólé,
30 dkg szilvalekvár;
a forma kikenéséhez:
vaj,
porcukor;
a tálaláshoz:
tejszínhab.

Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, a felét összeturmixoljuk, a másik felét kis kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, s megizzasztjuk rajta a lisztet. Állandó keverés közben hozzáöntjük a vaníliás-fahéjas forró tejet, majd 4 dl forró befőttlevet, s besűrítjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kihűlt mártást, a turmixolt és felkockázott szilvát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, porcukorral meghintett pudingformába töltjük a masszát és kigőzöljük, majd tálra borítjuk.
A szilvalekvárt a pálinkával és a rostos szilvalével jól kikeverjük, s a pudingot ezzel az öntettel meglocsolva, hidegen tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal is.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaniliás szilvapuding » Hideg szilvapuding » Ripsz-ropsz Almás » Zserbó (karácsonyra)
» Karamellkrémes süti » Joghurtos csokoládétorta » Márványos süti » Kürtőskalács sütőben
» Málnás szelet » Joghurtos baracktorta » Mini amerikaner » Alma pie vagy pite
» Rumos kekszgolyók » Tallér » Gyors szilvás süti » Zserbó (Ági féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.