Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg. burgonya
10 ek.liszt
1 tojás
1 ek. olaj
1 kk. só
1 kg.szilva
10-15 dkg.vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfôzzük,még melegen megtisztítjuk és burgonyatörôn átnyomjuk.Miután kihûlt,hozzáadjuk a lisztet,tojást,olajat,sót és összegyúrjuk.Ujjnyi vastagra nyújtjuk,tenyérnyi négyzetekre vágjuk,ráhelyezzük a kimagvalt szilvát és gombócokat formálunk belôle.
A gombócokat bô,lobogó sós vízbe tesszük,kifôzzük,majd leszûrjük,forró vízzel leöblítjük,pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Tanácsok:
A magok helyére,a szilvába szoktam tenni kevés fahéjjal vegyített cukrot,nagyon finom íze lesz tôle a szilvának.


A receptet beküldte: birogaby


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás vegyes saláta » Szilvás csirke » Szilvás grízes sütemény » Szilvás morzsás
» Sőrben sültgomboc » Pillekönnyű túrógombóc 1. » Egri húsgombócleves » Gombócleves
» Burgonyás szilvás gombóc » Szilvás pite » Tavaszi húsgomboc » Ciromos Gombockák /OLCSÓ/
» Rafaelló gombóc » Májgombócok káposztaágyon » Gőzgombóc-knédli » Diós gombócok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.