Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás lepény ♥ recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg liszt
0,5 dl rum
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg szilva
a szóráshoz fahéjas porcukor

Elkészítés:
A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a kemény habbá felvert tojás fehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, lecsurgatott, kimagozott, félbevágott szilvával.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, kockaformára vágjuk, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.

Tanácsok:
Nem csak szilvával jó: alma, sárga- vagy őszibarack, cseresznye, meggy is használható hozzá, sőt befőtt, vagy mélyhűtött gyümölcs is megfelel.)


A receptet beküldte: aniani63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pita görög lepénykenyér » Anyós lepény » Aszaltszilvas vodka » Lepényhal görög salátaval
» Zalai lepény » Káposztás lepény » Lekváros lepény » Mazsolás-habos lepény
» Aszaltszilvás túrós rétes » Skót juhászlepény » Aszaltszilvás bárányragu » Szilvás-túrós lepény
» Sonkás tojáslepény » Szilvás grízes sütemény » Szilvás kavart » Almás-mézes lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.