Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás máglyarakás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-8db kifli
-8dcl tej
-1db citrom reszelt héja
-2x100g kristálycukor
-1 evőkanál őrölt fahéj
-6evőkanál porcukor
-150g darált dió
-1 evőkanál zsemlemorzsa
-1,2 kg tisztított,magozott szilva
-250g vaj
-8 tojás
-só
-2 tasak vaniliáscukor

Elkészítés:
-Ki kell vajazni egy kb.25x35cm tepsit

-Bele kell szórni a 75g dió és 1evőkanál zsemlemorzsa keverékét.

-A kifliket fel kell karikázni és egy mélyebb tálba!

-A 8dcl tejet a reszelt citromhéjjal és 100g kristálycukorral fel kell forralni

-A felforralt cukros tejet a kiflikre kell önteni, összekeverni és 30 percig puffadni kell hagyni

-Az 1evőkanál fahéjat össze kell keverni a 6evőkanál porcukorral

-A 8 tojást ketté kell választani és a sárgáját egy keverőtálba a fehérjét egy különálló tálban csipetnyi sóval habbá, kell verni.

-A 200g vajat habosra kell keverni 100g kristálycukorral, a 2 tasak vaniliáscukorral, a tojások sárgájával és a tojásfehérje hab felével.

-Több részletben hozzá kell keverni a megáztatott és megpuffadt kifliket.

-Óvatosan bele kell forgatni a tojásfehérje hab másik felét így egy levegős,tocsogós masszát kell kapni

-A massza felét az előkészített tepsibe kell simítani és beteríteni az előkészített szilvával és meghinteni a megmaradt dióval és 3evőkanál fahéjas porcukorral

-Tetejére kell simítani a megmaradt masszát és a megmaradt vajat mogyorónyi darabokban el kell osztani a tetején

-Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.50percig kell sütni

-Amikor a sütőből ki kerül és még forró, akkor kell megszórni a tetejét a megmaradt fahéjas porcukorral,hogy rá tudjon olvadni!

Tanácsok:
Bonyolultabbnak néz ki az elkészítése mint amilyen DE megéri, mert nagyon-nagyon finom!!!


A receptet beküldte: Gligi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Máglyarakás szelet » Máglyarakás (Update 1) » Krémes-szilvás kocka » Szilvás süti
» Szilvás joghurt » Szilvás szelet (update 1) » Kavart szilvás » Szilvás rétes
» Gyors szilvás süti » Aszalt szilvás májkrém » Kedvenc szilvás sütink » Szilvás sütemény
» Szilvaszósz » Aszalt szilvás tekercs » Szilvás tekert hús » Almás-szilvás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.