Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás zabpehely-felfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg zabpehely, 70 dkg szilva, 2 evőkanál citromlé, 6 evőkanál méz, csipetnyi őrölt fahéj, 3 tojás,
A tál kikenéséhez: 2 dkg vaj
A tálaláshoz: fahéjas porcukor

Elkészítés:
Elkészítési idő: 85 perc


A tejet felforraljuk, a vajat és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Ezután a zabpelyhet szórjuk bele, kevergetve 4-5 percig főzzük. A tűzről levéve lefedjük és a pelyhet duzzadni hagyjuk.

Közben a szilvát megmossuk, elnegyedelve a magját kiemeljük. A citromlével, 2 evőkanál cukorral meg a fahéjjal összekeverjük. A maradék cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, a kihűlt tejes zabpehelyhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

Egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, a massza felét belesimítjuk. A szilvát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a massza másik felét rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 190°C, (légkeveréses sütőben 170°C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Langyosan, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.


A receptet beküldte: danya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-szilvás pite » Besztercei szilvás rétes » Szilvás lepény kelesztve » Szilvás babapiskótás
» Aszaltszilvás húsgombóc » Gyors szilvás süti » Class szilvás lepény » Szilvás csók
» Burgonyás szilvás gombóc » Szilvás "kenyér" » Szilvás lepény (update 2) » Szilvás krémes madár módra
» Szilvaszószos marhaoldalas » Szilvás gombóc kásképp » Aszalt szilvás kalács » Fahéjas-szilvás crumble


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.