Tutireceptek.hu fejléc

Szilveszteri malacsült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Fél malac(kb 4 kg)
Flekken fűszerkeverék(unilever tubusos)vagy só ,bors
Majoranna
Őrölt kömény
2 fej vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:
A malackának csak a belsejét fűszerezem kb 2 nappal a sütés előtt,majd hideg helyre teszem.A bőrét nem szabad fűszerezni mert nem lesz ropogós.
Egy üres pezsgős üveget teszek a tepsibe és erre fektetem a husit.Alá még vöröshagyma és fokhagyma kerül.
Vizet öntök alá fóliával betekarom majd 1-1,5 óráig párolom a sütőben.
Párolás után fólia nélkül sörrel locsolgatva ,füstöltszalonnával és vöröshagymával felválta dörzsölgetem míg szép pirosra sül.Kb 1-1.5 óra.
Pezsgős lila káposztát adok mellé.


A farkát és a fülét sütés előtt alufóliával betekerem.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilveszteri bólé » Szilveszteri sütemény » Szilveszteri puncs » Szilveszteri kókuszdió
» Szilveszteri buli-süti » Részeges malacsült » Szilveszteri malacfej » Szilveszteri diótorta
» Malacsült » Szilveszteri bohém csülök » Gőzölgő malacsült » Szilveszteri lencsesaláta
» Szilveszteri vodka-narancs » Szilveszteri-tál » Sajttal sütött kotlett » Húsos káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.