| Színes zöldségtál receptZöldséges ételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 4 csikemellfilé, 3 dkg vaj, 38 dkg zsenge sárgarépa, 2 zsenge karalábé (kb. 30 dkg), 1 csomó hónapos retek, 1 kis kígyóuborka vagy salátauborka, 1 csomó újhagyma Elkészítés: A megmosott, megtörölt csirkemellfiléket a serpenyőben felhevített olajon erőteljesen megpirítjuk, majd fedő alatt 15 percig pároljukl. A serpenyőből kivéve sóval, borssal meghintjük. A sárgarépát, karalábét, retket és uborkát külön-külön durvára lereszeljük vagy legyaluljuk. Az újhagymát vagy a pórét vékonyan felkarikázzuk. A csirkemellfiléket vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket és a felszeletelt húst nagyobb tálon mutatósan elrendezzük, végül kevés öntettel meglocsoljuk. A maradék öntetet külön kínáljuk. Kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |