Tutireceptek.hu fejléc

Szittya lángos recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
50 dkg liszt ,
15 dkg főtt és áttört krumpli ,
2 dkg élesztő ,
1,5 dl tej , (meg még egy kevés)
1 csipetnyi cukor


Tetejére:

50 dkg hagyma (ez szerintem sok)
2 nagy pohár tejföl,
30 dkg baconszalonna (de ízlés szerint még bármi lehet)
15 dkg reszelt sajt (el is hagyható)

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk . A langyos tejben elkeverjük a csipetnyi cukrot , majd belemorzsoljuk az élesztőt , várjuk , hogy felfusson . A liszthez tesszük az áttört főtt krumplit , 2 teáskanál sót ( lehet több is , mert így kicsit sótlan ) , majd a kovászt . Összedolgozzuk és ha kell , még adunk hozzá tejet. Dagasszuk 5 percig , aztán takarjuk le konyharuhával és langyos helyen kelesszük kétszeresére . Lisztezett deszkára borítsuk , nyújtsuk ujjnyi vastagságúra , majd tegyük egy olajjal kikent tepsibe(re) . Tetejét kenjük meg bőségesen tejföllel , majd szórjuk rá a karikára vágott hagymát , a csíkokra vágott szalonnát ( vagy amit akarunk : ) + még a reszelt sajtot . Tegyük forró 170-180 fokos sütőbe , és 20-25 perc alatt süssük pirosra , ha kész vágjuk tenyérnyi darabokra.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tartós lángos » Mindig friss lángos » Kapros juhtúrós lángos » Lángosom
» Lángos Ibitől » Tepsiben sült lángos » Hűtős kefires lángos » Pikáns sajtos lángos
» Lángos kicsit másképp » Lángos paprikás krumpliból » Kemencés lángos » Szárítottélesztős lángos
» Fűszeres palacsintalángos » Káposztás lángos » Paraszt lángos Erzsi módra » Finom lusta lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.