Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős lepény – a bögre mértékével recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
•1 kg vegyes szőlő
•1 bögre cukor (kb. 2 dl)
•1 bögre tejszín
•1 bögre darált dió
•1 bögre liszt
•1 bögre tej
•2 evőkanál porcukor
•1 csomag vaníliás cukor
•4 tojás
•1 tk vaj a formához
•kb. 24 cm átmérőjű, kerek sütőforma

Elkészítés:
A szőlőt leszemezzük, megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.

Keverd a tojásokat habosra a cukorral, majd add hozzá a tejszínt is, és folytasd a keverést. Apránként add hozzá a lisztet, majd a darált diót és a tejet is.
Helyezd az elkészült masszát 20 percre a hűtőszekrénybe.

Melgítsd elő a sütőt 200 fokra és vajazd ki a sütőformát.
A pihentetés után töltsd bele a masszát, és oszd el a tetején a szőlőszemeket.
Süsd 35 percig, majd még melegen szord meg porcukorral. Langyosan szeleteld és kínáld!


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött lepény (Olcsó) » Flambírozott almáslepény » Kakaós lepény » Szőlős grillázshenger
» Bögrés-mikró recept » Bögrés-tejfölös meggyes » Szőlős édesség » Kukoricalepény reggelire
» Bögrés sütemény » Túrós lepény eperöntettel » Bögrés meggyes » Káposztás lepény
» Tejfölös gyümölcslepény » Class szilvás lepény » Meggyes bögrés » Burgonyás túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.