Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős túrótorta (Update 1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztalaphoz:
15 dkg Norbi sütiliszt,
1 kanál porédesítő,
1 db tojás
10 dkg margarin + a formához

A töltelékhez:
50 dkg sovány túró,
2 kanál porédesítő,
1 cs vanília ízű fruktóz,
1 tasak vaníliaízű pudingpor,
1 db citrom reszelt héja,
4 db tojás,
20 dkg szőlő (fehér és vörös)

Elkészítés:
A liszthez keverjük hozzá az édesítőt. Tegyük bele a puha margarint és a tojást, majd alaposan dolgozzuk össze az egészet. A tésztát pihentessük 30 percig a hűtőszekrényben. Közben megcsináljuk a túrós tölteléket.
A túrót keverjük össze az édesítővel, a fruktózzal, a pudingporral, a lereszelt citromhéjjal, a szétválasztott tojások sárgájával, valamint a fehérjékből felvert habbal. A szőlőt mossuk meg, egy papírtörlővel szárítsuk meg, majd szedjük le a szemeket a szárakról.
Ekkor a tészta 2/3-át nyújtsuk ki kör alakúra, majd helyezzük a kivajazott kapcsos tortaformába, és süssük 10 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és béleljük ki velük a sütőformák széleit, kanalazzuk bele a túrós tölteléket, majd a tetejére tegyük a szőlőszemeket. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük készre a tortát.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Kávés teasütemény » Diétás citromos túrótorta » Túrós szelet (Update 1) » Tökfőzelék: Update2
» Epres-joghurtos túrótorta » Mogyorókrém update » Update energiaital » Rakott káposzta Update1
» Rakott virsli (Update1) » Jeruzsálemi túrótorta » Update mirinda szelet » Stíriai metélt (Update 1)
» Csokis muffin 1 (update 1) » Szőlős csirkepecsenye » Sajtos túrótorta » Szőlős csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.