| Szőlős túrótorta (Update 1) receptHozzávalók: A tésztalaphoz: 15 dkg Norbi sütiliszt, 1 kanál porédesítő, 1 db tojás 10 dkg margarin + a formához A töltelékhez: 50 dkg sovány túró, 2 kanál porédesítő, 1 cs vanília ízű fruktóz, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg szőlő (fehér és vörös) Elkészítés: A liszthez keverjük hozzá az édesítőt. Tegyük bele a puha margarint és a tojást, majd alaposan dolgozzuk össze az egészet. A tésztát pihentessük 30 percig a hűtőszekrényben. Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A túrót keverjük össze az édesítővel, a fruktózzal, a pudingporral, a lereszelt citromhéjjal, a szétválasztott tojások sárgájával, valamint a fehérjékből felvert habbal. A szőlőt mossuk meg, egy papírtörlővel szárítsuk meg, majd szedjük le a szemeket a szárakról. Ekkor a tészta 2/3-át nyújtsuk ki kör alakúra, majd helyezzük a kivajazott kapcsos tortaformába, és süssük 10 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és béleljük ki velük a sütőformák széleit, kanalazzuk bele a túrós tölteléket, majd a tetejére tegyük a szőlőszemeket. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük készre a tortát. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |