Tutireceptek.hu fejléc

Szőlővel és dióval töltött fácánkakas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fácánkakas
1/2 kiló szőlő
5-10 deka dió
10 deka vaj
reszelt-szerecsendió (sok)?
saját szeletelésű bacon(füstölt kolozsvári is jó)

3-4 hústű ( spárga is megfelelő )

Elkészítés:
Ha a madarat megtisztítottuk és lemostuk kissé letörölgetve megszárogatjuk , a reszelt szerecsendiót a vajjal elkeverjük miután felolvasztottuk , ezzel miután kevés sóval behintettük a belsejét , megkenjük a vajunkkal jól , a szőlőt a lemosás és szárítás után megroppantjuk , majd egy erre alkalmas edényben hozzáadjuk a bőven megmaradt vajhoz keverjük...majd hozzá teszünk 2/3 darabolt diót
a többit őrölten...rottyantunk rajta egyet...majd a fácánba töltjük...a hasüreget lezárva a hústűkkel utoljára a szalonna csíkokkal beborítjuk majd a zsineggel-spárgával ráerősítjük a madárra
saját gyártásű krokettel+umebosi hozzá

Tanácsok:
ezt a receptet lehet csinálni, reszelt almával a szőlő helyett 3 nagyobb saját ízlésünknek megfelelő fajtával

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: watasiwa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött burgonya májjal » Töltött krumpli » Töltött zsúrkenyér » Töltött hal Karcsi módra
» Töltött olasz tésztahajók » Töltött paprika » Hússal töltött ostyalap » Töltött őszibarack
» Töltött kifli 2. » Rántott töltött máj » Túróval töltött szilva » Gesztenyével töltött alma
» Töltött mézes » Hideg húsos töltött alma » Lecsóval töltött karaj » Hallal töltött tortilla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.